Ghid pentru Newcs + CCcam

Observ ca multi dintre voi se gasesc in dificultate configurand diverse emulatoare de acea eu mam gandit sa scriu un ghid simplu pt cei care folosesc Newcs si CCcam , acest ghid e facut in mare parte din experienta personala a mea si a altor persoane care au scris pe alte forumuri experientele lor.

NEWCS + CCCAM

Acest ghid se poate aplica la toate modelele de dreambox mai putin pentru modelul DM5600.
Ghidul explica cum putem configura Newcs + CCcam in asa fel ca dreamul sa citeasca cardul nostru. In acest moment CCcam si Newcs ma refer la amindoua sunt in gradul sa citeasca APROAPE toate tipurile de crypt in folosinta irdeto, seca, nagra, viaccess, firecrypt, nds,deci nu ar trebui sa fie probleme DEOCAMDATA pt abbonamentul care il aveti.

IMPORTANT!!! Daca aveti un card NDS3 ( ma refer la B**M si S*y IT) nu va recomand sa folositi newcs+cccam,riscati sa ardeti cardul deoarece CCcam are un cardserver intern propriu (in acest moment in care scriu cccam nu suporta inca nds3 ca server ,numa ca si client merge perfect ) in acest caz e mai bine sa inperechiati la newcs un alt emulator ca evocamd sau mgcamd

Verifica daca ai instalat in dreambox newcs si cccam , daca nu instaleazale ,si dupa acea continua lectura.

O ultima paranteza inainte sa mergem inainte. Desigur ca tu in acest moment te gandesti , “dar de ce eu trebuie sa instalez doua emulatoare ca sa fac sa mearga cardul meu ?”Raspunsul e simplu ca sa putem avea imagine pe ecranul televizorului nostru ne trebuiesc doua lucruri Un „Card Reader” si un „Emulator”.Primul se ocupa cu comunicarea intre card si “softcam” al doilea elaboreaza aceste date si le trimite la reciver. Sunt amindoua indispensabile ca sa poata sa aduca lumina pe televizoarele noastre. Cele mai cunoscute „Card Reader” sunt doua „cardserver” si „newcs”.In acest ghid folosim Newcs. Sa fiu mai precis si CCcam are un cardserver al lui propriu dar din motive de compatibilitate si practicitate prefer sa folosesc newcs..

Toate testele descrise in acest ghid au fost esperimentate utilizand un card Nagra al providerului nostru autohton supranumit si JIJI.Oricum procedeul e la fel pt toate cardurile (bineinteles care sunt suportate atat de newcs cat si de cccam) odata ce am terminat configurarea, orice card va fi citit.

Configurare Newcs
• Inainte de toate daca nu ai un editor de text bun care sa suporte sistemul linux trebuie sati procurezi unul eu ati recomand Notepad++ pt ca e freeware si e un excelent editor. Cu Notepad++ deschide file ul „newcs.xml”(pentru cei care nu sunt experti se gaseste la urmatoarea adresa var/tuxbox/config) poate sa fie divers de la imagine la imagine . Deocamdata te sfatuiesc sa nu atingi nimic ti am spus sal deschizi numai sati arat care care sunt setarile cele mai importante in cazul in care tu ai nevoie sa modifici ceva dupa exigentele tale.
• In acest text se gasesc setarile de la cele doua CAS ale dreamboxului „lower” e slotul cel de jos iar „upper” este slotul cel de sus. In cazul dm500 care are un singur slot este considerat ca „lower” adica slotul cel de jos. Boxkey si Rsa sunt desigur dupa cum stiti datele cardului personal si difera de la card la card ( ma refer in eclusivitate la cardurile nagra) fara aceste date cardul nagra nu va functiona , in cea ce privesc cardurile Nds in spatiu de la boxkey trebuie scris boxid 4 bite adica 8 caractere ( in ambele cazuri nu dau detalii amanuntite decat in privat cu pm sau contact pe msn bineinteles pt motive de …siguranta) In aceste setari se utizeaza portul 34000 pentru slotul de jos si 34001 pentu cel de sus desigur aici puteti sa modificati portul dupa exigentele si fantazia voastra:

<readers name=”Card Readers”>
<device>
<name>lower</name>
<type>Sci</type>
<node>/dev/sci0</node>
<parity>even</parity>
<export>yes</export>
<enabled>yes</enabled>
<blocksa>no</blocksa>
<blockua>no</blockua>
<blockga>no</blockga>
<boxkey>00000000</boxkey>
<rsa>00000000</rsa>>
<PTShandshake>no</PTShandshake>
<Seca-PPV>no</Seca-PPV>
<crypto-special>yes</crypto-special>
<carddetect>no</carddetect>
<newcamd_port>34000</newcamd_port>
<autosid>yes</autosid>
<priority>round</priority>
</device>
<device>
<name>upper</name>
<type>Sci</type>
<node>/dev/sci1</node>
<parity>even</parity>
<export>yes</export>
<enabled>yes</enabled>
<blocksa>no</blocksa>
<blockua>no</blockua>
<blockga>no</blockga>
<boxkey>00000000</boxkey>
<rsa>00000000</rsa>
<PTShandshake>no</PTShandshake>
<Seca-PPV>no</Seca-PPV>
<crypto-special>yes</crypto-special>
<carddetect>yes</carddetect>
<newcamd_port>34001</newcamd_port>
<autosid>yes</autosid>
<priority>round</priority>
</device>
</readers>

• In urmatorul text avem deskey si numele care vrem sai dam la reteaua noastra la fel le puteti modifica dupa placerea si fanazia voastra:

<enabled>yes</enabled>
<deskey>01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14</deskey>
<name>newcs</name>

• Aici gasim setarile de acces ale unui client care va fi folosit de CCcam ,evocamd sau mgcamd pentru a putea vedea smartcadul nostru:

<user>
<name>user1</name>
<password>pass1</password>
<au>on</au>
<allow>lower</allow>
<allow>upper</allow>
</user>

• Recapitulam daca nu ai schimbat nimic, setarile cele mai importante care ne trebuiesc sa legam un client sunt:

Port: 34000 (lower) sau 34001 (upper)
Deskey: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14
User: user1
Pass: pass1
• Copiaza file ul „newcs.xml” pe dreambox in /var/tuxbox/config/

Configurare CCcam
• Cu Notepad++ deschide file ul „CCcam.cfg” care se gaseste de obicei in var/etc.Daca nu ai schimbat nimic in setarile de la newcs atunci poti lasa asa cum e .
• Nu cred ca e dificil sa intelegi ce sunt setarile care le vezi : N vine de la newcs se incepe cu adresa de la server (in acest caz e localhost) si urmeaza portul, username, password si deskey. Prima line face sa functioneze cardul in cas „upper”, a doua pe cas „lower”:

N: 127.0.0.1 34000 user1 pass1 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14
N: 127.0.0.1 34001 user1 pass1 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14

• Copiaza file ul „CCcam.cfg” pe dreambox in /var/etc/
• Daca ai urmarit corect si ai executat corect totul nu ati ramane decat sa introduci cardul (cu chipul indreptat in partea de jos), apoi te duci in menu de unde se pornesc emulatoarele , de obicei cu tastul albastru si selectionezi ca emulator „CCcam + Newcs” sau oricum ceva similar depinde de firmware care poate schimba numele exact cu care se numeste emulatorul , si dupa aia resteaza emulatorul . Daca nu pleaca . dai un reboot la dream si dupa aia totul ar trebui sa mearga ok .

By rom3os

Anunțuri
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: